BlackBerry 10.3 Bakal Hadir Dengan Amazon AppStore Untuk Memudahkan Muat-Turun Aplikasi Android

Diterbitkan pada Jun 18, 2014. oleh .

BlackBerry 10 sedia hadir dengan sokongan menjalankan aplikasi Android, dan kini pihak BlackBerry mengumumkan kerjasama dengan pihak Amazon untuk menawarkan kemudahan kepada pengguna BlackBerry memasang aplikasi Android pada peranti mereka.

Apa pun, sokongan tersebut hanya akan hadir pada BlackBerry 10.3 yang dijangka diperkenalkan tidak lama lagi.

Melalui kerjasama ini, pengguna BlackBerry akan mendapat akses kepada lebih 200,000 aplikasi yang terdapat pada Amazon AppStore, dan memasangnya serta menggunakannya pada peranti BlackBerry 10 mereka. Perkara ini sekaligus akan menyertakan pelbagai kandungan popular Android pada peranti BlackBerry – dan menyelesaikan kekurangan aplikasi yang dihadapi platform BlackBerry.

Selain Amazon AppStore, BlackBerry World turut akan ditawarkan yang mana membawakan aplikasi yang dioptimasikan sepenuhnya kepada platform BlackBerry.

Apa pun, ia tidak diketahui sepenuhnya berkenaan bagaimana implementasi menyeluruh untuk Amazon AppStore di BlackBerry 10.3 kelak, memandangkan terdapat beberapa kekangan untuk pengguna di luar Amerika Syarikat buat masa ini.

Pada masa yang sama, pihak BlackBerry turut mengumumkan yang mana mereka akan menamatkan bahagian muzik dan video di BlackBerry World pada 21 Julai kelak.

komen


© Amanz / 2023 Kami