Apple Kini Menyediakan Panduan Untuk Beralih Dari Android Ke iPhone

Diterbitkan pada Sep 17, 2014. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Dengan majoriti pengguna dunia menggunakan platform Android, kini nampaknya pihak Apple turut berusaha untuk menarik mereka ke platform mereka, dan kini telah menerbitkan sebuah panduan khusus untuk pengguna Android untuk memindahkan pelbagai data mereka ke iPhone.

iPhone Panduan Pemindahan

Melalui panduan yang disediakan, ia menawarkan panduan untuk memindahkan kandungan, akaun emel, data kalendar dan sebagainya terus dari peranti Android ke peranti iOS. Apa pun, panduan yang ditawarkan agak sukar dan seperti tidak begitu mesra pengguna berbanding dengan dengan beberapa pengeluar yang lain. Perkara ini adalah kerana Apple meminta pengguna menggunakan pelbagai aplikasi yang berlainan untuk membuat pemindahan data.

Perkara ini dilihat amat jauh berbeza dengan pengeluar lain seperti Samsung yang menyediakan Samsung Smart Transfer, Motorola dengan Moto Migrate, HTC dengan HTC Transfer Tool, Sony dengan Xperia Transfer dan beberapa yang lain.

Bagi anda, jika ingin beralih dari Android ke iPhone, apakah cara mudah untuk anda alihkan semua data semasa ke iPhone baru anda?

komen


© Amanz / 2022 Kami