Apple Watch Dilaporkan Mempunyai Bateri Sehingga 2.5 Jam Sahaja Untuk Penggunaan Kerap

Diterbitkan pada Jan 23, 2015. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Apple telah memperlihatkan Apple Watch pada tahun lepas, tetapi masih tidak berkongsi mengenai ketahanan bateri jam tangan pintar berkenaan. Terkini, mengikut laporan baru yang hadir, ia dikatakan Apple mungkin mempunyai masa bertahan bateri yang lebih kurang sama seperti beberapa jam tangan pintar lain – ataupun mungkin lebih mendukacitakan.

Melalui apa yang dikatakan, Apple Watch akan mempunyai masa bertahan bateri sehingga 3 hari lamanya – lebih kurang seperti beberapa jam tangan pintar lain di pasaran. Namun, agak mendukacitakan adalah kerana pada penggunaan aktif, Apple Watch dikatakan akan mempunyai masa penggunaan antara 2.5 jam ke 3.5 jam.

Apple Watch

Apple Watch dikatakan akan dilengkapi dengan cip S1 yang mana mempunyai pemprosesan lebih kurang seperti pada iod Touch, dan pada masa yang sama menggunakan versi iOS yang ringan dengan nama kod SkiHill.

Seperti biasa, mungkin kita perlu nantikan pelancaran akhir Apple Watch yang dijangka sekitar bulan Mac kelak untuk mengetahui sendiri bagaimanakah masa bertahan baterinya. Tetapi, sekiranya masa bertahan bateri tersebut adalah seperti dilaporkan ini, maka mungkin Apple Watch akan dikritik ramai – apatah lagi dengan Samsung Gear S dengan sokongan kad-SIM yang mempunyai masa bertahan bateri yang lebih lama (atau lebih kurang) dengan apa yang dilaporkan ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami