HappyFresh Membolehkan Anda Membeli Barangan Runcit Dan Dihantar Dalam Masa Sejam

Diterbitkan pada Mac 10, 2015. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Salah satu perkhidmatan baru yang dilancarkan untuk pasaran Malaysia hari ini adalah HappyFresh. HappyFresh merupakan salah satu aplikasi mudah-alih yang ditawarkan untuk Android dan juga iPhone, membolehkan anda membuat tempahan barangan runcit terus menggunakannya.

Melalui aplikasi berkenaan, pada pertama kali anda memulakannya, anda akan diperlihatkan dengan jumlah kedai yang berdekatan dengan anda yang berdaftar dengan HappyFresh. Sebaik sahaja memilih kedai yang anda inginkan, anda seterusnya boleh memulakan proses membeli barangan terus melalui aplikasi berkenaan.

HappyFresh

HappyFresh

Selepas selesai check-out, anda akan diminta membuat bayaran menggunakan kad kredit, dan seterusnya HappyFresh menjanjikan penghantaran dalam masa lebih kurang sejam selepas itu. Anda juga turut boleh memilih masa dan tarikh yang sesuai untuk penghantaran – dan HappyFresh beroperasi mengikut masa operasi sesuatu kedai – biasanya dari pukul 10 pagi ke 10 malam.

Buat masa ini, HappyFresh hanya meliputi segelintir kawasan di Kuala Lumpur sahaja. Menggunakan aplikasi sama juga anda turut boleh memantau proses penghantaran dilakukan dan dimanakah lokasi semasa penghantar. Untuk tujuan penghantaran, penghantaran pertama adalah percuma. Penghantaran dalam masa sejam dikenakan caj penghantaran sebanyak RM20 untuk pembelian bernilai bawah RM100, dan RM15 untuk pembelian melangkaui angka RM100.

HappyFresh

Penghantaran lain pula dikenakan caj sebanyak RM15 untuk pembelian bawah RM100, RM10 untuk pembelian dibawah RM300, dan percuma jika membeli melangkaui RM300. Pengguna akan diperlihatkan dengan kos yang terlibat dengan penghantaran sebelum mereka membuat pembayaran.

Bagi anda yang menetap di Kuala Lumpur, boleh mencuba perkhidmatan ini hari ini dengan memuat-turun aplikasi HappyFresh daripada Google Play Store atau Apple AppStore.

komen


© Amanz / 2023 Kami