Cari @ Amanz

HTC hari ini telah menambah halaman baru pada laman rasmi HTC China, sekaligus memperlihatkan HTC One E9 Plus yang hadir dengan rekaan ikonik HTC, tetapi turut menyertakan beberapa perubahan berbanding One M9. HTC One E9 Plus boleh dikategorikan sebagai sebuah phablet, dan hadir dengan skrin bersaiz 5.5-inci.

HTC One E9 Plus

Menariknya, peranti ini juga merupakan peranti pertama daripada HTC dilengkapi dengan skrin pada resolusi 2K, dan turut membawakan ciri-ciri baru HTC Sense, selain turut dilengkapi BoomSound dengan teknologi Dolby Audio.

Seperti keluarga HTC E8 sebelum ini, HTC One E9 Plus turut hadir dengan rekaan kerangka plastik – berkemungkinan untuk mengurangkan harga peranti berkenaan. Selain itu, HTC One E9 Plus turut dilengkapi cip pemprosesan 64-bit MediaTek MT6795M, serta kamera belakang 20-megapixel, dan kamera hadapan HTC Ultrapixel.

HTC One E9 Plus

HTC One E9 Plus

HTC One E9 Plus

Buat masa ini, harga jualannya masih tidak diketahui, dan ia masih menjadi tanda tanya sama ada akan ditawarkan khusus untuk China sahaja atau turut akan hadir untuk pasaran global.

Selain daripada HTC One E9 Plus, pihak HTC turut dijangka bakal memperkenalkan HTC One E9 tidak lama lagi.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd