Cari @ Amanz

Samsung Galaxy S6 dan juga Galaxy S6 Edge merupakan telefon pintar terkini daripada Samsung yang telah dijual bermula bulan lepas pada 17 April. Kini, Celcom turut hadir dengan pelan khusus untuk para pelanggan mereka melalui FIRST by Celcom, yang turut membawakan penjimatan serta tawaran yang menarik.

Seperti yang pernah diulas oleh kami sebelum ini, Samsung Galaxy S6 dan juga varian dengan bucu melengkung iaitu Samsung Galaxy S6 Edge merupakan telefon terkini dari Samsung. Dengan pelan FIRST by Celcom, pengguna boleh mendapatkan versi Blue Topaz, yang eksklusif hanya untuk pelanggan Celcom. Telefon yang pantas ini juga sesuai diperoleh bersama pelan FIRST kerana terdapat fungsi seperti OPTIMISER yang akan mengoptimumkan penggunaan data anda. Bersama-sama dengan tawaran ini juga pelanggan boleh memilih untuk membeli pengecas tanpa wayarnya hanya pada harga eksklusif RM49.90 berbanding harga asalnya yang lebih tinggi.

213-690-entrybanner_S6_blueTopaz-1

Melalui pakej FIRST by Celcom, anda boleh mendapatkan Galaxy S6 pada harga serendah RM1088 dengan komitmen bulanan sebanyak RM235, ataupun harga sebanyak RM1788 dengan komitmen bulanan sebanyak RM85. Bagi Galaxy S6 Edge yang berharga RM3099 pula, anda boleh mendapatkannya pada harga serendah RM1488 dengan komitmen bulanan sebanyak RM235, ataupun pada harga RM2188 dengan komitmen bulanan sebanyak RM85.

Samsung Galaxy S6 merupakan telefon pintar terkini daripada Samsung yang menggunakan binaan berasaskan logam dan kaca. Ia dilengkapi cip lapan-teras Exynos, skrin bersaiz 5.1-inci dengan resolusi Quad HD, memori 3GB RAM dan ruangan storan 32GB. Galaxy S6 turut menyertakan kamera belakang 16-megapixel OIS dan kamera hadapan 5-megapixel. Turut hadir bersama daripada Samsung adalah Galaxy S6 Edge yang menggunakan skrin pada bahagian tepi untuk memaparkan beberapa info tambahan.

Jadi bagi anda yang ingin membeli telefon ini dengan pelan FIRST by Celcom, boleh hadir ke cawangan Celcom yang berhampiran atau layari laman rasmi mereka untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Penafian: Advertorial dari Celcom.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd