Cari @ Amanz

Bagi mereka yang pernah membuat pemasangan Windows, atau menambah sebarang hardware baru, mungkin sedia maklum mengenali proses pemasangan driver – sokongan perisian yang membolehkan hardware pada komputer berjalan lancar. Bermula daripada Windows 7, Microsoft telah mula memudahkan proses pemasangan dengan driver yang dikenal-pasti secara automatik.

Namun, sering kali kita terlupa mengemaskini driver untuk versi terbaru yang biasanya menawarkan [restasi penggunaan yang lebih optimum. Untuk tujuan tersebut, terdapat beberapa perisian yang memudahkan proses berkenaan, dan salah satu yang popular adalah DriveTheLife.

Drive The Life

DriveTheLife merupakan perisian percuma untuk Windows, dimana selepas anda memasangnya, ia akan mengimbas komputer anda kepada pelbagai jenis driver yang terpasang. Seterusnya, ia akan memberikan cadangan untuk mengemaskini driver jika terdapat versi baru untuk hardware yang digunakan anda, selain turut menasihatkan anda untuk membuat salinan pendua bagi driver anda.

Ia turut membawakan antaramuka yang mudah difahami, dan sesuai digunakan ramai.

Bagi anda yang ingin menyemak pemasangan driver anda, mungkin anda boleh mencuba DriveTheLife hari ini, ataupun turut berkongsi sebarang perisian lain yang digunakan oleh anda untuk tujuan sama.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd