Microsoft Surface 3 Boleh Di Pra-Tempah Di Malaysia Bermula Hari Ini

Diterbitkan pada Apr 13, 2015. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Microsoft telah mengumumkan Surface 3 lebih kurang dua minggu yang lepas, dimana ia menggantikan Surface 2 yang berasaskan Windows RT sebelum ini. Surface 3 ini hadir dengan cip pemprosesan Intel Atom, dan pada masa yang sama menggunakan Windows 8.1 (kelak boleh dikemaskini kepada Windows 10).

Untuk pasaran Malaysia, Surface 3 ini akan mula dijual bermula bulan Mei kelak. Namun, bagi mereka yang ingin melakukan pra-tempahan, beberapa penjual telah mula menerimanya hari ini, dan SenHeng merupakan salah satu daripadanya.

Surface-3---back-view-with-Type-Cover.png

Surface-3.png

Di Malaysia, Surface 3 dengan ruangan storan bersaiz 64GB disenaraikan pada harga RM1989. Melalui penyenaraian pihak SenHeng, ia dilihat terdapat sedikit perubahan harga berbanding pengumuman Microsoft tempoh hari. Ketika pengumuman, Microsoft mengatakan ia akan dijual pada harga bermula RM1879, dan berkemungkinan peningkatan harga ini berlaku kerana pengenalan GST di Malaysia bermula bulan April ini. Model 128GB pula disenaraikan pada harga RM2389. Seperti biasa, pengguna perlu mendapatkan papan kekunci yang boleh ditanggalkan untuk Surface 3 ini secara berasingan pada harga RM479.

Jadi, adakah anda akan membuat pra-tempahan untuk Surface 3 ini?

Pra-Tempah : Surface 3 di SenHeng

Komen sekarang

komen

© Amanz / 2022 Kami