Sony Xperia P2 Tertiris – Mengatakan Bakal Menyertakan Cip Snapdragon 810, Dan Skrin Dengan Bahagian Tepi Nipis

Diterbitkan pada Apr 27, 2015. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Pengenalan Sony Xperia Z4 tempoh hari dilihat mengecewakan ramai pengguna. Tetapi, kini Sony nampaknya mempunyai satu lagi peranti dalam pembangunan, dibawah keluarga Sony Xperia P. Berdasarkan ketirisan info yang hadir hari ini, apa yang dibawakan oleh Xperia P2 ini dilihat mungkin menarik kembali minat para pengguna terhadap jenama dari Jepun berkenaan.

Melalui imej yang hadir, Xperia P2 dikatakan akan membawakan skrin bersaiz 5.2-inci, dan bahagian tepi yang agak nipis, selain bahagian bawah yang lutsinar – sama seperti peranti Xperia yang diperkenalkan beberapa tahun lepas.

Xperia P2

Dari segi spesifikasi, Xperia P2 dikatakan akan menyertakan cip pemprosesan Snapdragon 810, memori 3GB RAM, dan ruangan storan 32GB. Sony juga dikatakan akan menyertakan kamera belakang 12.1-megapixel dengan sokongan rakaman 4K, serta kamera hadapan 5.1-megapixel. Untuk bateri pula, Sony yang sedia terkenal dengan penawaran bateri selama 2 hari dilihat melengkapkan bateri berkapasiti 4240mAh pada peranti ini.

Ia tidak diketahui lagi bilakah Sony akan memperkenalkan peranti ini secara rasmi untuk semua pengguna. Mungkinkah peranti ini menjadi peranti pengganti Xperia Z4 untuk pasaran antarabangsa?

komen


© Amanz / 2022 Kami