Cari @ Amanz

Bagi para peminat permainan mudah-alih, salah satu permainan popular daripada pihak Gameloft adalah Asphalt. Siri Asphalt memfokuskan kepada lumba kereta, dan sebelum ini mereka telah hadir dengan variasi permainan dibawah Asphalt, termasuk Asphalt Overdrive yang membawakan permainan seumpama Temple-Run atau lebih dikenali sebagai genre runner.

Asphalt Nitro

Terkini, Gameloft dilihat sedang menyiapkan satu lagi permainan baru dinamakan sebagai Asphalt Nitro. Melalui Asphalt Nitro, Gameloft mengatakan permainan tersebut hanya akan bersaiz sekitar 15MB sahaja, berbeza dengan kebanyakkan permainan lain keluaran mereka yang biasanya bersaiz ratusan MB.

Gameloft turut menekankan tiada muat-turun tambahan akan diperlukan untuk permainan berkenaan, sekaligus menjadikan ramai ternanti-nanti Asphalt Nitro – memandangkan ramai yang ingin ketahui apakah yang akan ditawarkan oleh Gameloft melalui saiz permainan sedemikian.

Namun, salah satu perkara yang pasti adalah dimana ramai akan mengemari saiz aplikasi yang kecil dan jika Gameloft mengekalkan kualiti seperti sebelumnya, kita akan dapat melihat kualiti grafik yang menarik.

Gameloft masih tidak mengeluarkan sebarang tarikh berkenaan bilakah Asphalt Nitro ini akan dilancarkan kepada umum.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd