Cari @ Amanz

OnePlus telah mencuri perhatian ramai sejak daripada tahun lepas – memandangkan penawaran mereka dengan peranti berspesifikasi tinggi pada harga rendah, selain turut dilengkapi dengan sistem operasi CyanogenMod yang memberikan pengalaman Android asli.

OnePlus 2

Memandangkan OnePlus One sebelum ini hadir dengan spesifikasi yang tinggi, mungkin ramai menyasarkan OnePlus 2 turut akan hadir dengan spesifikasi yang tinggi – seperti pelbagai flagship lain. Namun, ia tidak diketahui sama ada ia akan menggunakan Snapdragon 810 daripada Qualcomm ataupun sebaliknya – memandangkan pelbagai kontroversi dikaitkan dengan cip tersebut yang dikatakan menyebabkan kepanasan pada peranti.

Spesifikasi penuh untuk peranti ini masih tidak diketahui buat masa ini. Tetapi, dari segi sistem operasi, berkemungkinan pihak OnePlus melengkapkan ia dengan OxygenOS menggantikan penggunaan Cyanogen.

Berkemungkinan besar juga, kita akan dapat melihat Malaysia antara negara terawal menerimanya memandangkan OnePlus telah pun menawarkan OnePlus One di Malaysia melalui Maxis.

Apa pun, sama-sama kita nantikan sekitar Julai kelak berkenaan apakah yang bakal ditawarkan oleh pihak OnePlus melalui peranti flagship terbaru mereka ini.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd