Cari @ Amanz

Apple Dilaporkan Dalam Perbincangan Untuk Menggunakan BMW i3 Sebagai Asas Kereta Elektrik Mereka

Oleh Aman

Link Copied!

Apple sebelum ini telah beberapa kali diperkatakan akan hadir dengan kenderaan elektrik mereka tersendiri, dan telah mula mengumpulkan tenaga kerja untuk bahagian tersebut. Kini, laporan baru hadir mengatakan Apple dan BMW dalam perbincangan untuk menggunakan BMW i3 sebagai asas untuk pembangunan projek kenderaan elektrik mereka.

BMW i3

Apple dikatakan mengemari rekaan badan BMW i3 berasaksan kepada karbon fiber. Kenderaan BMW i3 sendiri merupakan salah satu kenderaan elektrik yang ditawarkan di pasaran, selain beberapa jenama popular dalam arena sama seperti Tesla dan sebagainya.

Sejumlah syarikat telah melihat kepada arena kenderaan elektrik dan juga kenderaan dipandu automatik. Google sendiri dilihat melabur pada projek berkenaan, selain beberapa syarikat lain – termasuk dari China.

Apple dikatakan dalam perbincangan dengan pihak BMW sejak tahun 2014 yang lepas, dan mungkin perbincangan untuk melesenkan teknologi berkaitan masih belum selesai sepenuhnya buat masa ini.

Sebelum ini, BMW pernah mengeluarkan kenyataan yang mana kini kita hidup dalam dunia yang saling bekerjasama, dan mereka terbuka untuk bekerjasama dengan pihak Apple.


Komen ()