Samsung Memperkenalkan Aksesori Papan Kekunci Fizikal Untuk Galaxy Note 5 Dan Galaxy S6 Edge+

Diterbitkan pada Ogos 13, 2015. oleh .

Bersama-sama dengan pengumuman Galaxy Note 5 dan juga Galaxy S6 Edge+, salah satu perkara yang turut mencuri perhatian kami adalah pengenalan papan kekunci fizikal untuk kedua-dua peranti ini yang ditawarkan dalam bentuk aksesori tambahan.

Samsung Keyboard

Memandangkan kedua-dua peranti baru daripada Samsung ini membawakan saiz skrin yang sama, maka papan kekunci fizikal ini boleh digunakan pada kedua-duanya tanpa sebarang masalah. Ia membawakan rekaan boleh snap, dimana ia ditanggalkan pada bahagian hadapan. Pengguna masih boleh kekal menggunakan kerangka tambahan belakang seperti biasa, dan menghubungkan papan kekunci fizikal pada bahagian hadapan apabila diperlukan.

Menurut wakil Samsung, papan kekunci fizikal ini berhubung dan mengenal-pasti secara kapasitif. Tiada sebarang fungsi tambahan seperti Bluetooth dan sebagainya diperlukan. Apabila ia dihubungkan, skrin peranti menjadi sedikit kecil, dan membolehkan pengguna membuat input menggunakannya. Kami telah mencubanya secara ringkas, dan penggunaan papan kekuncinya amat lancar, dan mudah untuk dilakukan input.

Buat masa ini, kami tidak ketahui lagi berkenaan berapakah harga jualan untuk papan kekunci fizikal ini.

Samsung Keyboard

Samsung Keyboard

Samsung Keyboard

komen


© Amanz / 2023 Kami