Carian
Asus Zenfone Selfie, Zenfone 2 Laser Dan Zenfone 2 Deluxe Dilancarkan Di Malaysia
August 30, 2015 Aman

Asus Malaysia pada hari ini telah melancarkan beberapa telefon pintar baru untuk pasaran tempatan dibawah keluarga Zenfone, iaitu Asus Zenfone Selfie, Asus Zenfone 2 Laser dan juga Asus Zenfone 2 Deluxe.

Ketiga-tiga telefon ini hadir dengan penawaran dan kelebihan khusus yang berbeza, dan membawakan sedikit ciri tambahan berbanding dengan Asus Zenfone 2 versi biasa.

Asus Zenfone Selfie

Asus Zenfone Selfie merupakan telefon pintar daripada Asus memfokuskan selfie – hadir dengan kamera hadapan 13-megapixel yang turut dilengkapi dengan sokongan lampu LED Flash. Disamping itu, beberapa mod rakaman khusus turut disertakan dalam menjadikan rakaman gambar menggunakan telefon pintar berskrin 5.5-inci ini lebih baik. Zenfone Selfie ini dijana menggunakan cip Snapdragon 615, dan turut menggunakan sensor kamera 13-megapixel pada bahagian belakang.

Asus Zenfone 2 Deluxe

Asus Zenfone 2 Deluxe pula memfokuskan kepada saiz ruangan storan yang besar, iaitu hadir dengan ruangan storan bersaiz 128GB secara terbina. Zenfone 2 Deluxe ini turut menggunakan skrin bersaiz 5.5-inci dengan cip Intel Atom Z3580, memori 4GB RAM, kamera belakang 13-megapixel, dan juga kamera hadapan 5-megapixel. Ia tuurt dilengkapi fungsi dwi-SIM dan juga sokongan Asus BoostMaster yang membolehkan pengecasan pantas dilakukan menggunaknnya.

Asus Zenfone 2 Laser

Asus Zenfone 2 Laser

Dan akhir sekali, telefon pintar yang turut diperkenalkan untuk pasaran Malaysia adalah Asus Zenfone 2 Laser. Untuk Asus Zenfone 2 Laser, ia memfokuskan kepada rakaman gambar pantas dengan menggunakan Laser Auto-Focus. Asus Zenfone 2 Laser ini menggunakan skrin bersaiz 5.5-inci, dilengkapi cip Snapdragon 64-bit, kamera belakang 13-megapixel dan kamera hadapan 5-megapixel.

Di Malaysia, Asus Zenfone Selfie berharga RM1049, Asus Zenfone 2 Deluxe berharga RM1599, dan Asus Zenfone 2 Laser berharga RM799.

Komen