Apple Store Rekaan Sir Jony Ive Dibuka Di Brussels

Diterbitkan pada Sep 19, 2015. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Sir Jonathan “Jony” Ive ialah individu yang bertanggungjawab mereka kesemua peranti rekaan Apple sejak tahun1998 bermula dengan iMac G3. Beliau kemudian dipertanggungjawabkan mereka iMac baru, MacBook, iPod, iPad dan iPhone. Ini adalah sebab kenapa kesemua produk Apple mempunyai rekaan yang seragam. Jika anda menyukai produk Apple, anda perlu berterima kasih kepada beliau kerana¬† mencipta produk yang cantik dipandang serta ergonomik untuk digunakan. Selepas dinaikkan pangkat ke Chief Design Officer, beliau¬† mula melepaskan tanggungjawab mereka kepada pereka baru seperti Marc Newson. Ini tidak bermakna beliau tidak lagi dapat menghasilkan rekaan untuk Apple.

Apple Store Jony Ive jony-ive-apple-store-brussels-interiors-designboom-02

Apple Store yang baru sahaja dibuka di Brussels, Belgium hari ini adalah usaha sulung beliau di dalam bidang seni reka bangunan. Seperti produk rekaan beliau, Apple Store baru ini mempunyai rekaan minimalis dengan penggunaan ruang yang menarik. Dinding kaca melengkung dipadankan dengan rekaan dalaman yang menggunakan pencahayaan semula jadi. Produk jualan seperti cangkerang dan Apple Watch diletakkan di dalam laci, tidak dibiarkan terbuka. Apakah pendapat anda tentang rekaan dalaman Sir Jony Ive? Adakah sebaik rekaan peranti rekaan beliau?

Apple Store Jony Ive jony-ive-apple-store-brussels-interiors-designboom-03 Apple Store Jony Ive jony-ive-apple-store-brussels-interiors-designboom-06Apple Store Jony Ive jony-ive-apple-store-brussels-interiors-designboom-05

 

komen


© Amanz / 2023 Kami