Skarp Razor – Pisau Cukur Memotong Menggunakan Laser

Diterbitkan pada Sep 28, 2015. oleh .

Laser sudah digunakan untuk sistem pemfokusan pantas pada peranti mudah alih. Ianya digunakan juga pada pemacu optik untuk membaca data. Pada masa yang sama laser berkuasa tinggi sedang diuji sebagai senjata pemusnah di atas darat dan juga pesawat pejuang masa hadapan. Kini kuasa laser digunakan pula untuk memotong kumis dan janggut pada wajah manusia menggantikan pisau cukup biasa.

Skarp Razor 2

Skarp Razor ialah pisau cukur yang tidak perlu digantikan dengan kerap kerana ia akan sentiasa tajam. Laser menggantikan pisau tahan karat yang digunakan sekarang. Ia tidak memotong secara membakar sebaliknya panjang gelombang laser yang digunakan memotong bulu muka seperti pisau biasa. Dengan Skarp anda tidak perlu risau muka dan tangan terluka sekiranya anda melakukan kesilapan. Menurut pereka pisau cukur ini Skarp hanya memerlukan satu bateri AAA untuk berfungsi dan dapat digunakan berterusan selama sebulan. Sistem lasernya pula mampu bertahan selama 50000 jam. Dengan Skrap anda tidak perlu membazir membeli pisau cukur baru plastik yang akan mencemari alam sekitar.

Harga jualan Skarp ialah $159 sebatang. Sekiranya anda tidak menyimpan janggut seperti Wak Doyok dan bencikan pisau cukur yang kerap tumpul, Skarp Razor ialah alat yang anda nantikan selama ini.

Skarp Razor 1

komen


© Amanz / 2023 Kami