Syarikat Subsidiari Milik Acer Mempertontonkan Kenderaan Elektrik

Diterbitkan pada Okt 26, 2015. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Pelbagai syarikat teknologi telah pun turut memperluaskan kepakaran mereka untuk menyertai arena automotif, dan terkini, MPS Energy, salah satu subsidiari milik Acer memperlihatkan prototaip sebuah kenderaan elektrik yang boleh digunakan pada pelbagai jenis permukaan berbeza.

Acer MPS Energy

Acer mengatakan prototaip ini dinamakan sebagai “X Terran”. Kenderaan ini telah direka oleh Studio X-Gene dan menggunakan teknologi pengurusan bateri daripada MPS Energy.

Melaluinya, Acer dilihat bukan ingin bersaing dengan pengeluar kenderaan elektrik lain seperti Tesla dan sebagainya – sebaliknya lebih kepada memfokuskan kepada mempertontonkan teknologi milik mereka – termasuk teknologi perkomputeran awan mereka.

Acer sebelum ini telah membuka subsidiari MPS Energy ini pada bulan Julai yang lepas, dimana ia memfokuskan kepada beberapa arena, termasuk kenderaan elektrik dan juga untuk bateri, dan beberapa yang lain.

Selain daripada MPS Energy ini, Acer pada bulan September lepas turut telah membuat pelaburan pada Jibo dalam usaha untuk memasuki arena robotik.

komen


© Amanz / 2022 Kami