Apple Store Akan Dibuka Di Singapura – Dijana Menggunakan Tenaga Solar

Diterbitkan pada Nov 16, 2015. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Apple mempunyai pengguna dan pengemarnya tersendiri, dimana ramai yang sering ke luar negara dan terpesona dengan rekaan Apple Store rasmi. Tidak lama lagi, sekiranya anda ingin ke Apple Store rasmi, mungkin tidak perlu pergi jauh lagi, memandangkan Apple kini mengesahkan akan membuka Apple Store rasmi pertama mereka di Asia Tenggara, iaitu di Singapura.

Apple Store

Sehingga kini, Apple menggunakan perlesenan kepada pihak ketiga dalam menyediakan kedai fizikal di Asia Tenggara. Seperti ramai sedia maklum, di Malaysia sahaja terdapat beberapa kedai pengedar rasmi mereka, termasuk Machine, Switch dan sebagainya.

Melalui Apple Store, pengguna boleh mendapatkan khidmat pelanggan yang lebih baik, disamping mendapatkan produk, atau mengikuti latihan berkaitan produk Apple. Apple Store juga turut menawarkan ruangan untuk pengguna membuat tugasan atau bertemu dengan rakan-rakan – namun ia mungkin berbeza mengikut lokasi.

Menariknya mengenai operasi Apple di Singapura ini adalah ia akan menggunakan tenaga yang boleh diperbaharui – iaitu berasaskan kepada tenaga solar, sekaligus menjadikan operasi Apple Store lebih mesra alam.

Singapura seperti ramai sedia maklum, merupakan antara negara terawal yang sering menerima produk Apple – termasuk seperti iPhone dan Apple Watch. Maka ia tidak mengejutkan untuk Singapura menjadi negara terawal di Asia Tenggara untuk menrima Apple Store. Pihak Apple tidak mengesahkan lokasi tepat untuk Apple Store ini, dan bilakah tarikh rasmi ia akan mula beroperasi.

komen


© Amanz / 2022 Kami