Carian
Asus Zenfone 2 Deluxe SE Berharga RM1799 – Storan 128GB, 4GB RAM, 2.5GHz
January 19, 2016 Aman

Asus Malaysia agak aktif seminggu dua ini. Selepas memperkenalkan Asus Zenfone Zoom dan Zenfone Max diperkenalkan di Malaysia, hari ini mereka turut telah mengumumkan Asus Zenfone 2 Deluxe Special Edition untuk pasaran Malaysia.

Pada awalnya, peranti ini dijadualkan untuk pelancaran pada tahun lepas, tetapi kini dibawa untuk pada awal 2016.

Asus Zenfone Deluxe SE

Asus Zenfone 2 Deluxe Special Edition membawakan sedikit pembaharuan berbanding dengan versi Deluxe biasa. Ia kini membawakan bahagian kerangka belakang dengan rekaan yang lebih menarik – termasuk pilihan rekaan Carbon Night atau Drift Silver. Pihak Asus turut menyertakan satu lagi kerangka tambahan pada pembelian untuk memudahkan anda mengubahnya bila-bila masa. Antaramuka khusus bertemakan karbon turut disertakan pada peranti ini.

Dari segi spesifikasi, ia dilengkapi cip empat-teras 2.5Ghz, memori 4GB RAM, dan ruangan storan 128GB. Ia turut disertakan dengan bateri berkapasiti 3000mAh serta pengecasan pantas BoostMaster. Pada peranti ini, pengguna turut boleh menggunakan kad mikro-SD 128GB, sekaligus menjadikan jumlah storan mencapai 256GB. Untuk rakaman gambar, telefon 5.5-inci ini menyertakan kamera belakang 13-megapixel dan kamera hadapan 5-megapixel.

Di Malaysia, Asus Zenfone 2 Deluxe Special Edition dijual pada harga RM1799.

Komen