LinkedIn : 25 Kemahiran Kerja Yang Popular Dan Mungkin Dicari Majikan Pada Awal 2016

Diterbitkan pada Jan 21, 2016. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

LinkedIn merupakan salah satu laman sosial popular yang memfokuskan golongan bekerjaya dan profesional. Melalui data pada laman mereka, ia membolehkan beberapa analisa dilakukan, termasuk kemahiran yang menjadi fokus pelbagai syarikat dalam pencarian pekerja baru untuk syarikat mereka.

LinkedIn mengatakan mereka telah mengumpulkan data berkaitan kemahiran yang menjadi fokus utama sepanjang penghujung tahun lepas – yang mana mungkin masih kekal relevan untuk awal tahun 2016 ini.

LinkedIn Skill

Dengan perkembangan arena perkomputeran dan web, salah satu kemahiran utama yang menjadi fokus pelbagai syarikat adalah kemahiran berkaitan dengan perkomputeran awan. Ia dikatakan kemahiran ini memperlihatkan lonjakan tinggi pada tahun 2015 dengan ramai pengguna mula menyenaraikan kemahiran berkenaan, sekaligus memperlihatkan penerimaan di pasaran.

Kebiasaannya, di LinkedIn, pengguna boleh menyenaraikan kemahiran mereka pada profil, memudahkan syarikat lain menghubungi anda untuk menyertai syarikat mereka. LinkedIn mengumpulkan data ini dalam memperlihatkan permintaan sesuatu kemahiran dalam pasaran.

Selain daripada berkaitan perkomputeran awan, kemahiran berkaitan dengan analisa data, pemasaran web, kemahiran pembangunan mudah-alih, sekuriti rangkaian, dan sebagainya turut mempunyai permintaan yang tinggi dikalangan majikan.

Seperti biasa, berkemungkinan terdapat kemahiran lain tidak disenaraikan tetapi tidak bermakna ia tidak mempunyai permintaan yang tinggi. Walaubagaimanapun, dengan perkembangan arena teknologi, ramai digalakkan untuk mempelajari pelbagai perkara baru dari hari ke hari.

LinkedIn sendiri sebelum ini telah mengambil-alih Lynda – dan anda boleh menggunakan platform berkenaan dalam menambah kemahiran baru setiap hari. Selain Lynda, terdapat pelbagai platform dan web lain yang mengajar pengguna untuk menambah ilmu baru dari semasa ke semasa.

komen


© Amanz / 2022 Kami