David Hayter Mendedahkan Beliau Tidak Bepuas Hati Dengan Hideo Kojima

Diterbitkan pada Mac 28, 2016. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

David Hayter ialah Solid Snake dan apabila beliau digantikan oleh Kiefer Sutherland di dalam Metal Gear Solid V  ramai peminat terkejut dengan berita ini. Alasan yang diberikan oleh Hideo Kojima pada waktu tersebut ialah MGS V akan lebih kelihatan seperti sebuah filem dan mengambil pelakon berpengalaman seperti Kiefer ialah langkah yang paling baik. David Hayter akhirnya meluahkan perasaan sebenar selepas disingkirkan dari melakonkan watak yang sangat sinonim dengan beliau menerusi podcast Game Informer.

MGS-V-launch-dateMenurut David penyingkiran beliau tidak dilakukan dengan baik oleh Kojima dan membuatkan beliau berkecil hati dengan pengarah permainan terkenal ini. Akibatnya David tidak mempunyai sebarang perancangan untuk bekerja di bawah kendalian Kojima di masa hadapan. David hanya mengetahui beliau digantikan selepas menemui salah seorang penerbit Konami. Sepanjang proses pembikinan MGSV tiada input diminta oleh pihak Kojima Productions daripada beliau.

Penyingkiran ini terlalu pedih bagi David dan beliau mengaku masih belum memainkan MGSV sehingga ke hari ini. David kini berharap pihak Konami akan memanggil beliau semula untuk menyuarakan Solid Snake sekiranya mereka berhasrat membangunkan permainan terbaru siri MGS. Nampkanya David Hayter amat berdendam dengan Hideo Kojima dan layak diberikan nama baru David Hater.

 

komen


© Amanz / 2022 Kami