Cari @ Amanz

Tahun lalu Oppo menghasilkan tiga peranti di dalam keluarga R7. Kemudian hanya beberapa minggu yang lalu Oppo R9 dan R9 Plus pula dilancarkan, dua peranti yang berkongsi nama tetapi menggunakan dua pemproses berbeza. Kini muncul pula teaser untuk F1 Plus yang nampaknya membawa sokongan pengimbas cap jari. Teaser ini muncul pada laman Facebook Oppo Indonesia.

Oppo F1 NoraUra-ura mengatakan Oppo F1 Plus akan mempunyai skrin 5.5″ HD penuh, peningkatan dari 5.0″ 720P pada versi F1 asal. Ia turut akan dilengkapi RAM sebesar 4 Gigabyte dan diperkasakan oleh pemproses Snapdragon 616 (berbanding Snapdragon 615 pada F1) . Kemampuan kamera masih lagi 13 Megapixel pada bahagian belakang dan 8 Megapixel pada bahagian hadapan. Harga jualan dianggarkan sekitar $396 (~RM 1565).

  • Info
  • Kemaskini : Oppo F1 Plus adalah penjenamaan semula R9 di luar pasaran China. Ini ialah peranti yang mempunyai kamera hadapan sebesar 16 Megapixel dan kamera belakang sebesar 13 Megapixel. Ini menjadikannya peranti yang mensasarkan golongan yang gemar mengambil gambar selfie.
© 2024 Amanz Media Sdn Bhd