Sony Memperkenalkan Xperia XA Ultra – Berskrin 6-inci Dengan Kamera Hadapan 16-Megapixel OIS

Diterbitkan pada Mei 17, 2016. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Sony telah memperkenalkan keluarga Xperia X sebelum ini, dan terkini mereka telah menambah satu lagi peranti dibawah keluarga berkenaan, iaitu Xperia XA Ultra.

Xperia XA Ultra ini merupakan telefon phablet daripada Sony, hadir dengan skrin bersaiz 6-inci dan mungkin adalah pengganti Xperia Z Ultra sebelum ini. Ia turut menggunakan rekaan skrin dari bucu ke bucu seumpama Xperia XA sebelum ini, dan turut disertakan dengan kamera belakang 21.5-megapixel.

Sony Xperia XA Ultra

Xperia XA Ultra ini juga dilihat memfokuskan kepada sokongan selfie, dimana ia hadir dengan kamera hadapan 16-megapixel dengan sokongan penstabilan imej optikal.

Dari segi spesifikasi, Xperia XA Ultra hadir dengan cip pemprosesan MediaTek Helio P10 dan juga memori 3GB RAM, selain ruangan storan 16GB yang boleh diperluaskan dengan sokongan mikro-SD. Seperti telefon pintar Xperia lain, ia turut menawarkan masa penggunaan yang lama – iaitu sehingga 2 hari lamanya.

Sony Xperia XA Ultra ini akan dipasarkan bermula bulan Julai kelak. Namun, tarikh khusus untuk pasaran tempatan masih tidak diketahui lagi.

Komen sekarang

komen

© Amanz / 2022 Kami