Carian
Tinder Meningkatkan Had Umur Minima Pengguna Kepada 18 Tahun
June 10, 2016 Effi Saharudin

Kita hidup di zaman moden dimana proses mencari jodoh boleh dilakukan menerusi aplikasi. Terdapat banyak aplikasi bertemu jodoh boleh digunakan seperti Tinder, dan kepada yang mahu proses lebih mematuhi kehendak agama wujud Halal Speed Dating. Ini ialah evolusi biasa bagi memudahkan manusia mencari teman hidup. Kami secara peribadi menemui isteri menerusi Twitter enam tahun yang lalu.

Tinder-1

Tinder ialah aplikasi bertemu jodoh yang paling popular sekarang dan digunakan oleh ramai teman-teman yang masih bujang. Mereka kini akan mengubah terma perkhidmatan dengan meletakkan umur minima 18 tahun kepada semua pengguna bermula minggu hadapan. Sebelum ini had umur minima yang ditetapkan ialah 13 tahun.

Pengguna bawah umur ini hanya akan dipadankan dengan pengguna di dalam julat usia 13-17 tahun sahaja. Menaikkan had umur ini dianggap sebagai langkah terbaik untuk mengelakkan salah guna oleh pedofil untuk mencari mangsa. Selepas kes Richard Huckle meletus di negara minggu lalu, perkara seperti ini memang harus dipandang lebih serius.

Komen