Yes Melancarkan Perkhidmatan 4G LTE – Bermula RM48 Untuk 10GB

Diterbitkan pada Jun 30, 2016. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Yes 4G yang sebelum ini terkenal dengan penawaran perkhidmatan rangkaian WiMax hari ini secara rasminya telah melancarkan perkhidmatan 4G LTE mereka. Pelancaran ini hadir secara rasmi selepas pihak Yes memperkenalkan ia secara ringkas ketika pelancaran telefon pintar Galaxy J 2016 tempoh hari.

Yes mengatakan rangkaian mereka menawarkan pengalaman rangkaian 4G LTE sebenar, menawarkan kelajuan muat-turun dan naik yang berkali ganda lebih pantas berbanding dengan rangkaian lain.

Yes LTE

Rangkaian Yes kini meliputi sekitar 85% kawasan berpenduduk di Semenanjung Malaysia dan juga Sabah – yang mana merupakan gabungan rangkaian WiMax dan juga LTE daripada Yes.

Beberapa pelan disediakan oleh Yes untuk para pengguna. Namun, untuk anda yang ingin dapatkan ia bersama telefon pintar Yes Altitude, pihak Yes menawarkan data sehingga 24GB dan telefon pintar pada harga langganan RM70 sebulan.

Untuk pelan pascabayar pula, pihak Yes menawarkan pelan pada harga bermula RM48 untuk 10GB. Beberapa pilihan lain turut disediakan termasuk 24GB data untuk RM88, 38GB data untuk harga RM128 dan 46GB data untuk harga RM158.

Yes LTE

Disamping pascabayar, pihak Yes turut menyediakan pelan prabayar pada harga serendah RM30 sebulan untuk 4GB data.

Yes LTE

Pihak Yes membahagikan penawaran pelan mereka kepada Yes Broadband dan juga Yes LTE. Yes Broadband berfungsi melalui penggunaan modem khusus Yes seperti yang telah sedia terdapat di pasaran sejak beberapa tahun lepas, sementara Yes LTE pula beroperasi melalui kad SIM khusus Yes. Selain hanya data, pihak Yes turut menyertakan minit panggilan dan SMS percuma ke talian Yes lain.

Rangkaian Yes sendiri buat masa ini masih sedang dibangunkan lagi, dan mereka masih tidak berkongsi sepenuhnya berkaitan dengan penawaran perkhidmatan rayuan menggunakan kad SIM Yes buat masa ini. Disebabkan oleh perkara ini, Yes lebih menekankan untuk pengguna mendapatkan peranti dwi-SIM dan menggunakan Yes untuk perkhidmatan data.

Yes LTE

Yes LTE

Komen sekarang

komen

© Amanz / 2022 Kami