Lenovo Ingin Memasarkan Peranti Boleh Lentur Dalam Tempoh 5 Tahun Akan Datang

Diterbitkan pada July 6, 2016. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Pada Lenovo Tech World 2016 tempoh hari, Lenovo telah memperlihatkan secara ringkas sebuah telefon pintar boleh lentur – sekaligus mengubah ia kepada sebuah jam tangan pintar dengan mudah. Bercakap mengenai dengan lebih lanjut, Lenovo mengatakan ia mungkin mengambil-masa sekitar lima tahun sebelum ia dipasarkan.

Lenovo Cplus

Lenovo sendiri sebelum ini telah berkongsi beberapa kekangan untuknya. Buat masa ini teknologi skrin dilihat telah mula menyokongnya, namun pengeluar masih perlu melihat kepada pelbagai komponen lain yang turut boleh dilenturkan – termasuk papan induk, bateri dan pelbagai komponen yang lain.

Lenovo telah memperlihatkan dua peranti prototaip buat masa ini. Satu adalah Lenovo “Cplus” yang hadir dengan skrin 4.26-inci, dan boleh dipakai pada tangan sebagai jam tangan. Satu lagi peranti yang diperlihatkan adalah Folio – iaitu sebuah tablet yang boleh dilipat dua menjadi telefon pintar.

Selain Lenovo, Samsung turut diperkatakan akan hadir dengan peranti menggunakan skrin fleksibel – dan dikatakan mungkin memperkenalkannya seawal 2017 kelak.

komen


© Amanz / 2022 Kami