Carian
Selepas Setahun Shopback Di Malaysia – Kini Melancarkan Aplikasi Mudah Alih
July 18, 2016 Ikhwan Nazri

Shopback merupakan salah satu startup yang menawarkan pulangan wang tunai untuk pembelian menerusi lebih 500 kedai atas talian serta perkhidmatan di internet. Pulangan tunai ini akan dikembalikan kepada pengguna, dan lebih berbeza berbanding diskaun yang biasa diterima. Pada hari ini mereka telah berkongsi kemaskini mereka setelah lebih setahun bertapak di Malaysia, serta mengumumkan kesediaan aplikasi mereka untuk dimuat-turun.

Dalam berkongsi mengenai aplikasi mereka dan juga setahun mereka bertapak di pasaran tempatan, mereka turut berkongsi beberapa statistik menarik dan juga penemuan mereka dengan pembeli tempatan. Sehingga akhir bulan Jun tahun ini mereka telah membayar sehingga RM 5.4 juta kepada pengguna tempatan dan pengguna yang memperoleh pulangan tunai tertinggi yang direkodkan adalah sebanyak RM 17,000.

Shopback Update -IMG_0777

Shopback Update -IMG_0786

Dari penemuan mereka juga, sebanyak 30% pengguna Shopback adalah dari Lembah Klang, manakala 70% adalah dari kawasan lain. Kebanyakan mereka melakukan pembelian untuk tujuan melancong, dan fesyen, dan tidak kurang juga yang melakukan pembelian untuk kredit tambah-nilai. Terdapat lebih dari 500 kedai atas talian yang terdapat menerusi Shopback, antaranya Lazada, Groupon, Agoda, Booking, Air Asia, dan sebagainya. Pihak Shopback turut menyatakan yang mereka akan terus membawa jenama besar ke pasaran, malah jenama yang menjual bahan-bahan runcit dari pasar besar akan turut tersenarai menerusi Shopback.

Bagi anda yang berminat, anda boleh memuat-turun aplikasi untuk Shopback bermula dari hari ini untuk Android dan iPhone.

Komen