Samsung Menjual Pegangan Pada Seagate, Dan Beberapa Syarikat Lain

Diterbitkan pada Sep 19, 2016. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Samsung SeagateSamsung Electronics mempunyai pelaburan pada sejumlah syarikat teknologi dan elektronik seluruh dunia. Terkini, dalam mendapatkan dana tambahan untuk operasi syarikat utama mereka, Samsung kini telah menjual pegangan pada empat syarikat elektronik.

Samsung telah mengeluarkan kenyataan dimana mereka telah menjual pegangan sebanyak 4.2% pada Seagate, 0.7% pada Sharp Corp, 4.5% pada Rambus Inc dan separuh daripada pegangan mereka pada ASML.

Samsung Electronics dibawah visi baru dilihat sedang memfokuskan kepada perniagaan teras mereka, dan mengambil-langkah untuk memfokuskan kepada kepakaran dan sumber utama mereka. Sebelum ini, pada minggu lepas, Samsung turut telah menjual perniagaan pencetakkan mereka kepada HP.

Walaubagaimanapun, pihak Samsung menekankan yang mana tiada sebarang perubahan dan impak pada kerjasama dengan syarikat berkaitan buat masa ini. Ini bermakna, mungkin kita masih boleh melihat pengeluaran cakera keras Samsung daripada Seagate seperti biasa, serta kerjasama dengan beberapa syarikat lain.

komen


© Amanz / 2023 Kami