Cari @ Amanz

Xiaomi Mi 5S Plus Hadir Menggunakan Dwi-Kamera Belakang Dan 6GB RAM

Oleh Aman

Link Copied!

Bersama-sama dengan pengenalan Xiaomi Mi 5s, pihak Xiaomi turut memperkenalkan satu lagi variasi telefon pintar mereka yang mana hadir dengan rekaan bersaiz sedikit besar dan beberapa ciri-ciri tambahan – iaitu Xiaomi Mi 5S Plus.

Xiaomi Mi5s Plus

Seperti versi Mi 5S, ia turut dijana menggunakan cip Snapdragon 821 dan turut menyertakan sokongan pengimbas cap jari ultrasonik. Namun, untuk rakaman gambar belakang, ia sedikit berbeza dan menyertakan dwi-kamera belakang yang disusun secara menegak.

Untuk rakaman gambar, ia menyertakan kamera 13-megapixel + 13-megapixel pada bahagian belakang. Ia menggunakan konsep seumpama Huawei, dimana satu lensa digunakan untuk rakaman gambar dalam bentuk RGB, sementara satu lagi dalam bentuk monokrom. Telefon pintar ini juga turut menggunakan pengimbas cap jari pada bahagian belakang – berbeza dengan model utama mereka.

Xiaomi Mi5s Plus

Xiaomi Mi5s Plus

Dari segi saiz, Xiaomi Mi 5S Plus menggunakan skrin bersaiz 5.7-inci, dan menguasakan peranti ini adalah memori dalam pilihan 4GB RAM ataupun 6GB RAM, dan ruangan storan sehingga 128GB. Seperti versi Mi 5S, Xiaomi Mi 5S Plus turut hadir dengan sokongan NFC dan ruangan storan berasaskan UFS 2.0. Xiaomi turut menekankan yang mana peranti ini mencapai skor 164119 dalam ujian Antutu.

Xiaomi Mi5s Plus

Xiaomi Mi5s Plus

Dari segi harga, Xiaomi Mi 5S Plus ini ditawarkan pada harga bermula RMB 2299 (~RM1421) untuk model 4GB RAM, dan RMB 2599 (~RM1605) untuk model 6GB RAM. Seperti biasa, ia akan dijual di China terlebih dahulu, dan mungkin mengambil masa berbulan-bulan sebelum ia dilancarkan untuk pasaran tempatan.


Komen ()