Uber Malaysia Kini Turut Menyediakan Platform Yang Mesra Pemandu Dengan Masalah Pendengaran

Diterbitkan pada Sep 29, 2016. oleh .

Uber sebelum ini telah menjadikan platform mereka mesra untuk pemandu kurang-upaya pendengaran. Kini, bersempena dengan Minggu Orang Pekak Antarabangsa, pihak Uber Malaysia memperkenalkan fungsi khusus untuk menyokong pemandu yang mempunyai masalah pendengaran.

Uber Kurang Pendengaran

Uber menamakan ia sebagai Projek Bebas Bergerak, dan bekerjasasma dengan Persekutuan Orang Pekak Malaysia dalam membolehkan mereka menambah bilangan pemandu yang mempunyai masalah pendengaran, sekaligus pada masa yang sama memperlihatkan platform mereka boleh digunakan oleh semua dalam usaha menjana pendapatan tambahan.

Uber Kurang Pendengaran

Untuk tujuan ini, Uber menyediakan aplikasi khusus untuk pemandu yang beroperasi dengan mengeluarkan cahaya untuk menawarkan notifikasi – berbanding penggunaan bunyi sebelum ini. Disamping itu, untuk pengguna yang ingin menempah pula, mereka akan diperlihatkan dengan notifikasi khas sekiranya pemandu mereka mempunyai masalah pendengaran.

Uber turut mengatakan yang mana dengan penawaran ini, ia memberikan lebih peluang kerja kepada mereka yang mempunyai masalah pendengaran.

komen


© Amanz / 2023 Kami