BlackBerry DTEK60 Diperkenalkan Dengan Sokongan Pengimbas Cap Jari

Diterbitkan pada Okt 25, 2016. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

BlackBerry hari ini hadir dengan sebuah lagi peranti yang dibangunkan oleh pengeluar lain, tetapi dijana dengan perisian daripada BlackBerry, iaitu BlackBerry DTEK60. Seperti beberapa peranti sebelum ini, ia dilengkapi dengan sistem operasi Android, tetapi beberapa fungsi dan aplikasi tambahan daripada BlackBerry.

Peranti bersaiz 5.5-inci ini dilengkapi dengan skrin QHD, dijana menggunakan cip pemprosesan Snapdragon 820, memori 4GB RAM dan ruangan storan 32GB. Melengkapkan peranti ini adalah kamera belakang 21-megapixel dan kamera hadapan 8-megapixel.

BlackBerry DTEK60

BlackBerry turut menyertakan aplikasi seperti BlackBerry Hub, BlackBerry Calendar dan juga papan kekunci pintar mereka. Selain daripadanya, peranti ini turut menyertakan BlackBerry Convenince Key yang memberikan akses pantas kepada beberapa fungsi dan aplikasi. BlackBerry Convenince Key ini diletakkan pada bahagian tepi peranti dalam rekaan butang berbentuk bulat.

Disamping itu, peranti ini turut menyertakan pengimbas cap jari pada bahagian belakang untuk sekuriti tambahan.

Buat masa ini, BlackBerry DTEK60 hanya dipasarkan di beberapa buah negara sahaja – dan tidak mustahil untuk kita turut melihat ia ditawarkan di Malaysia dalam beberapa bulan lagi.

komen


© Amanz / 2022 Kami