Kita Mungkin Dapat Melihat Kembali Telefon Berjenama Nokia Pada 2017

Diterbitkan pada Nov 19, 2016. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Nokia sebelum ini telah menjual bahagian peranti mereka kepada Microsoft, dan dibawah perjanjian tersebut, Nokia tidak boleh mengeluarkan peranti mereka sendiri sehingga penghujung 2016 kelak. Dengan pengakhiran tempoh berkenaan, kini ramai yang menantikan telefon keluaran Nokia kembali di pasaran.

Sebagai langkah awal untuknya juga, Nokia sebelum ini telah melesenkan jenama mereka kepada sebuah syarikat baru yang dinamakan sebagai HMD Global, memberikan mereka hak untuk pengeluaran telefon pintar dan tablet Nokia.

Dibawahnya, HMD Global akan memiliki lesen eksklusif selama 10 tahun akan datang, selain Nokia Technologies pula akan menerima royalti daripada penjualan produk berjenama Nokia.

Nokia 2017

Kini, lanjutan daripadanya, sebuah slaid tertiris ke arena web, memperlihatkan dan mengesahkan peranti berjenama Nokia akan hadir ke pasaran pada 2017 kelak.

Perkara ini juga selari dengan pelbagai desas-desus yang hadir ke arena web sebelum ini.

Apa pun, menjadi persoalan adalah sama ada ia akan membawakan binaan dan rekaan seumpama peranti Nokia lain sebelum ini, ataupun sekadar hadir dengan peranti berjenama Nokia semata-mata – lebih kurang seperti penawaran peranti berjenama lain di pasaran.

komen


© Amanz / 2022 Kami