Pengguna Galaxy S7 Edge Di Malaysia Mula Menerima Kemaskini Android 7.0 Nougat

Pengguna Galaxy S7 Edge Di Malaysia Mula Menerima Kemaskini Android 7.0 Nougat

Diterbitkan pada Jan 25, 2017 oleh .

Samsung telah mengumumkan pengenalan kemaskini Android Nougat untuk para pengguna Galaxy S7 dan Galaxy S7 Edge sebelum ini. Kini, lanjutan daripadanya, kemaskini berkenaan dilihat sudah mula diterima oleh para pengguna tempatan.

Melalui kemaskini Android 7.0 Nougat ini, pihak Samsung menawarkan nafas baru untuk antaramuka, selain penambah-baikkan kepada prestasi peranti secara keseluruhan. Samsung turut mengatakan fungsi multi-window ditambah-baik, selain kini aplikasi boleh dipasang dengan lebih pantas lagi berbanding sebelumnya.

Samsung Nougat

Kemaskini Android 7.0 Nougat ini bersaiz sekitar 1.3GB, dan mungkin anda perlu menggunakan rangkaian WiFi untuk mengelakkan kehabisan data telekomunikasi anda.

Anda boleh menyemak kemaskini pada telefon Samsung Galaxy S7 anda dengan ke halaman Settings dan memilih About Device.


Pandang Pertama Samsung Galaxy C9 Pro – Peranti Skrin Besar Dengan Sokongan Audio Stereo

Peranti dengan RAM sebesar 6 Gigabyte masih lagi minoriti di pasaran Malaysia. OnePlus 3 ialah peranti pertama yang menggunakan RAM sebesar ini di Malaysia. Kini tiba giliran Samsung Galaxy C9 Pro pula muncul di pasaran dengan saiz RAM yang sama. Apakah yang menarik dengan peranti ketiga Samsung yang dilancarkan di Malaysia tahun ini? Spesifikasi Samsung […]


Samsung Level Box Slim Kini Di Malaysia Pada Harga RM499

Samsung mempunyai beberapa penawaran produk audio dibawah keluarga Level, dan terkini, Samsung Malaysia telah mula menawarkan pemain audio bersaiz kompak mereka untuk pasaran tempatan, iaitu Samsung Level Box Slim.


Samsung Menawarkan Aplikasi Secure Folder Untuk Pengguna Galaxy S7

Samsung kini telah mula menawarkan aplikasi dan fungsi Secure Folder kepada semua pengguna telefon pintar Galaxy S7 dan Galaxy S7 Edge – sekaligus membuatkan dokumen dan fail pada telefon pintar anda yang berkenaan itu lebih selamat dan terlindung daripada pihak yang tidak sepatutnya. Melalui Secure Folder, ia menambah sebuah ruangan khusus untuk anda menyimpan data […]


Samsung Galaxy C9 Pro Akan Dijual Bermula 10 Mac, Berharga RM2299

Lanjutan daripada laporan semalam, hari ini pihak Samsung Malaysia mengesahkan pelancaran Galaxy C9 Pro untuk pasaran tempatan, dimana ia akan dijual mulai 10 Mac 2017 ini, dan membawakan tanda harga RM2299. Samsung Galaxy C9 Pro merupakan telefon pintar pertama daripada Samsung untuk pasaran Malaysia yang hadir dengan memori 6GB RAM. Ia dilengkapi skrin bersaiz 6-inci […]


Galaxy C9 Pro Dengan Memori 6GB RAM Dijangka Berharga RM2299 Di Malaysia

Samsung Malaysia dijangka akan mula menawarkan Galaxy C9 Pro untuk pasaran Malaysia tidak lama lagi. Melalui acara khusus yang diadakan dikalangan para pengedar peranti di Malaysia, ia dikongsikan yang mana Galaxy C9 Pro bakal ditawarkan pada harga RM2299 di Malaysia. Samsung Galaxy C9 Pro merupakan telefon pintar bersaiz besar, dimana ia dilengkapi skrin 6.0-inci dengan […]


Monitor Quantum Dot Terbaru Dengan Skrin Melengkung Daripada Samsung Akan Hadir Ke Malaysia Tidak Lama Lagi

Samsung merupakan jenama yang tidak asing lagi dalam pengeluaran panel skrin – daripada untuk telefon pintar hinggalah kepada televisyen. Mereka juga menghasilkan beberapa monitor yang menarik bukan sahaja untuk pengguna yang inginkan monitor untuk permainan, tetapi juga untuk pengguna perusahaan dan di rumah. Terkini, selepas memperkenalkan monitor Samsung CH711 pada CES 2017 yang lepas, pihak […]


Samsung Pay Kini Menambah Sokongan CIMB Bank, Citibank, Dan Standard Chartered

Samsung hari ini telah mengemaskini laman Samsung Pay untuk Malaysia, sekaligus pada masa yang sama menambah sejumlah rakan perbankan baru. Seperti pernah dikongsikan sebelum ini, bank baru yang ditambah selain daripada Maybank adalah CIMB Bank, Citibank, dan juga Standard Chartered. Disamping itu, kini ia juga menyokong pengguna kad Mastercard dan Visa. Walaubagaimanapun, untuk bank-bank baru […]


Penghawa Dingin Baru Samsung Hadir Dengan Ciri “Bebas Angin” – Tapi Mungkin Tidak Akan Hadir Ke Malaysia

Samsung boleh dikatakan agak popular dengan penawaran telefon pintar mereka, tetapi ia juga merupakan sebuah jenama yang tidak asing untuk barangan peralatan elektronik rumah seperti televisyen, mesin basuh, peti sejuk, dan juga penghawa dingin. Terkini, lanjutan daripada pengenalan penghawa dingin baru daripada Samsung di CES 2017 bulan lepas, hari ini Samsung turut telah memperlihatkan penghawa […]


Televisyen QLED Daripada Samsung Akan Hadir Ke Malaysia Pada Suku Kedua 2017

Samsung hari ini telah mengadakan acara Samsung Forum 2017 untuk rantau Asia Tenggara, dan berkongsi mengenai sejumlah perkara yang bakal hadir ke pasaran tempatan – terutamanya mengenai peralatan elektronik. Yang menjadi fokus utama pihak Samsung pada acara ini adalah penawaran televisyen terbaru mereka yang hadir dengan panel QLED. QLED merupakan inovasi terbaru daripada Samsung yang […]


Aplikasi mySamsung Kini Meliputi Pelbagai Produk Samsung – Versi Web Turut Diperkenalkan

Pada tahun lepas, Samsung telah memperkenalkan aplikasi mySamsung yang memudahkan pengguna peranti mudah-alih Samsung mendapatkan bantuan khidmat pelanggan, selain merujuk kepada pelbagai tips semasa dengan mudah. Kini, pada tahun ini, pada Samsung SEA Forum, pihak Samsung berkongsi kemaskini untuk aplikasi berkenaan. Kelak, aplikasi mySamsung bakal dikemaskini dengan sokongan tambahan – membuatkan ia bukan terhad untuk […]


Bagaimana Galaxy A 2017 Mengubah Kehidupan Saya Menjadi Lebih Pintar?

Samsung pada tahun ini telah memperkenalkan siri Galaxy A 2017 pada awal tahun, yang memperlihatkan penawaran telefon pintar dari keluarga siri pertengahan, tetapi hadir dengan pelbagai ciri-ciri utama yang pintar – yang kebiasaannya didapati pada peranti berharga mahal. Dua peranti yang ditawarkan di Malaysia dibawah siri Galaxy A adalah Galaxy A5 2017 dan juga Galaxy A7 2017.


Pengguna Galaxy S7 Edge Di Malaysia Mula Menerima Kemaskini Android 7.0 Nougat

Samsung telah mengumumkan pengenalan kemaskini Android Nougat untuk para pengguna Galaxy S7 dan Galaxy S7 Edge sebelum ini. Kini, lanjutan daripadanya, kemaskini berkenaan dilihat sudah mula diterima oleh para pengguna tempatan.


Samsung Galaxy S7 Edge Dengan Pilihan Warna Black Pearl Kini Di Malaysia – Hadir Dengan Storan 128GB

Samsung Malaysia hari ini telah mengumumkan penawaran Galaxy S7 Edge dengan pilihan warna Black Pearl di Malaysia. Menariknya, versi warna ini hadir dengan pilihan storan bersaiz sehingga 128GB.


Samsung Pay Akan Menyokong CIMB, Citibank Dan Standard Chartered Tidak Lama Lagi

Samsung Malaysia hari ini telah memperkenalkan siri Galaxy A 2017 untuk pasaran tempatan. Melalui penawaran berkenaan, Samsung turut telah menyentuh secara ringkas mengenai Samsung Pay serta berkongsi kemaskini mengatakan ia bakal menyokong lebih banyak bank daripada hanya Maybank sahaja buat masa ini.


Samsung Galaxy A7 Dan A5 2017 Dilancarkan Di Malaysia – Harga Bermula RM1699

Peranti Samsung Galaxy A7 dan A5 2017 dilancarkan secara rasmi di Malaysia hari ini. Kedua-dua peranti kelas pertengahan ini mempunyai ketahanan kalis IP68 dan sokongan Samsung Pay terbina. Ini menjadikannya peranti pertama keluarga Galaxy A yang menyokong kedua-dua fungsi di atas.


Harga Untuk Galaxy A5 2017 Dan Galaxy A7 2017 Untuk Pasaran Malaysia Tertiris

Samsung Malaysia sedia mengesahkan pelancaran siri telefon pintar Galaxy A 2017 untuk pasaran tempatan secara rasminya pada 5 Januari 2017 kelak. Kini, info lanjut hadir tertiris ke arena web, memperlihatkan harga jualan untuk dua telefon pintar dibawah siri berkenaan, Galaxy A5 dan Galaxy A7.


Samsung Galaxy A 2017 Akan Dilancarkan Di Malaysia Pada 5 Januari

Lanjutan daripada gambar teaser ringkas semalam, hari ini pihak Samsung Malaysia telah mula menghantar jemputan untuk pelancaran telefon pintar siri Galaxy A 2017 secara rasminya untuk pasaran tempatan, iaitu pada 5 Januari 2017 kelak.


Galaxy Note 7 Versi Malaysia Tidak Akan Boleh Digunakan Selepas 31 Disember – Dimatikan Sepenuhnya

Samsung telah menarik-semula Galaxy Note 7 daripada pasaran dan mula menggantikan set pengguna sejak beberapa bulan yang lepas. Namun, masih terdapat sejumlah kecil belum menggantikannya – dan untuk tujuan berkenaan, sebelum ini pihak Samsung telah mengehadkan pengecasan kepada sekitar 30% bateri sahaja.


Samsung Malaysia Mula Mengehadkan Bateri Galaxy Note 7 Kepada 30%

Bagi anda yang masih menggunakan Samsung Galaxy Note 7, pihak Samsung Malaysia hari ini dilihat telah mula menghantar notifikasi, mengatakan peranti Galaxy Note 7 di Malaysia akan dihadkan kepada pengecasan hanya 30% bermula daripada hari ini.


Samsung Pay Kini Boleh Digunakan Di Malaysia – Ditawarkan Dalam Bentuk Beta Terbuka

Samsung Malaysia kini telah pun mula menawarkan perkhidmatan pembayaran menggunakan peranti mudah-alih, iaitu Samsung Pay untuk pasaran tempatan. Buat masa ini, ia masih dilabelkan sebagai beta, dan hanya eksklusif untuk pemegang kad Maybank sahaja.

TIPS & ULASAN