Cari @ Amanz

Pada hari ini, terdapat beberapa laman yang menawarkan kemudahan untuk mereka yang terlibat dalam arena multimedia kreatif untuk menjual apa yang direkabentuk oleh mereka. Perkhidmatan seumpamanya yang popular pada peringkat global adalah termasuk Envato dan juga CreativeMarket.

Selain daripadanya, kini MYNIC – badan yang menguruskan nama domain di Malaysia, dilihat turut sedang membangunkan sebuah laman khusus untuk membolehkan mereka dalam bidang kreatif untuk menjual apa yang direkabentuk oleh mereka. Ini mungkin termasuk dari segi rekaan logo, grafik, poster, laman web, malah termasuk video dan sebagainya.

KreatifMarket

Pihak MYNIC melalui laman berkenaan yang dinamakan sebagai KreatifMarket, mereka mengatakan para perekabentuk dan mereka dalam bidang kreatif boleh menjual usaha mereka kepada wang – memberikan petanda ia mungkin berfungsi seumpama Envato dan juga CreativeMarket.

Buat masa ini, tiada sebarang tarikh yang diberikan untuk pelancaran rasminya. Dengan pihak MYNIC disebaliknya, mungkinkah kita akan melihat platform ini menjadi salah satu platform yang berjaya di Malaysia?

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd