Bagaimana Menghentikan Penerimaan Notifikasi Instagram Live

Diterbitkan pada Jan 30, 2017. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Sejak daripada minggu lepas, pihak Instagram telah memperkenalkan fungsi siaran langsung melalui platform mereka, dinamakan Instagram Live kepada semua. Apa yang sedikit kurang menariknya mengenai fungsi baru ini adalah anda akan menerima notifikasi sebaik sahaja rakan anda lain membuat siaran langsung melaluinya – dan mungkin sedia menganggu tugasan anda.

Tujuan pihak Instagram membuat sebegitu adalah kerana siaran langsung melalui Instagram Live tidak disimpan, dan akan dipadam selepas siaran berkenaan dihentikan. Namun, mungkin juga ada pengguna yang tidak menyukainya – dan untuk tujuan berkenaan, pihak Instagram menyediakan fungsi mematikan sokongan notifikasi berkenaan.

Bagi anda yang tidak meminatinya, anda boleh mematikan sokongan notifikasi berkenaan.

Instagram Live

Pada aplikasi Instagram, anda hanya perlu membuka halaman Settings dan seterusnys pilih Push Notifications. Seterusnya pada Push Notifications, anda perlu menatal kebahagian Live Videos, dan memilih untuk mematikannya.

Selepas mematikannya, anda tidak lagi akan menerima notifikasi apabila rakan-rakan anda membuat siaran langsung melalui Instagram Live.

komen


© Amanz / 2022 Kami