Twitch Bakal Mula Menjual Permainan Video Pada Laman Penstriman Mereka

Diterbitkan pada Feb 27, 2017. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Amazon sedia mengambil-alih Twitch sebelum ini, dan kini nampaknya mereka akan mula mengintegrasikan kepakaran e-dagang terus ke dalam Twitch. Twitch akan mula menjual permainan dalam beberapa bulan lagi, sekaligus memperlihatkan evolusi daripada hanya pusat pengumpulan para peminat permainan kepada sebuah hab e-dagang bernilai berbilion ringgit.

Bagi yang tidak mengenali akan Twitch, ia merupakan salah satu laman dan perkhidmatan yang membolehkan pengguna untuk strim permainan, membolehkan pengunjung berinteraksi, dan bertanyakan soalan. Dengan perubahan ini, Twitch akan membolehkan pengunjungnya untuk turut memuat-turun permainan dan penambahan permainan seperti watak, senjata, dan sebagainya.

Twitch akan mudah menjualnya memandangkan kebanyakkan pemain sedia menggunakan penambahan media khusus, selain memudahkan pengunjung akan dapat membelinya terus selepas melihat strim yang ditayangkan.

Twitch menyasarkan untuk menjadi salah satu platform dagangan sosial, dan menurut pihak Twitch mengenai perubahan ini, “sekiranya anda boleh melihatnya pada Twitch, maka anda boleh membelinya di Twitch”.

Twitch buat masa ini menjana pendapatan melalui pengiklanan dan jualan langganan. Pengguna boleh membayar $5 sebulan untuk berinteraksi dengan saluran yang mereka berminat.

Langkah ini juga secara tidak langsung mengintegrasikan kepakaran Amazon dalam Twitch – sekaligus membuahkan hasil ke atas pembelian bernilai $1 bilion pada 2014 lepas. Amazon sendiri mempunyai bahagian permainan video mereka, melihat platform Twitch sebagai salah satu kaedah untuk bersaing dengan Microsoft dan Sony.

komen


© Amanz / 2023 Kami