Cari @ Amanz

AMP ProjectGoogle sebelum ini telah hadir dengan projek AMP dalam usaha menjadikan laman web dibuka dengan lebih pantas pada peranti mudah-alih. Sejak daripadanya, ia telah berkembang pesat dan mengintegrasikan pelbagai sokongan web baru – malah Google sendiri memposisikan laman dengan sokongan AMP pada posisi lebih tinggi pada enjin carian.

Hari ini, Google turut telah mengadakan AMP Conf yang berkongsi lanjut mengenai perkembangan semasa dalam AMP serta apakah ciri-ciri baru yang dibawakan.

Menariknya, pada acara berkenaan juga, pembangun sebalik AMP Project telah memperkenalkan AMP Start. Melalui AMP Start, sejumlah koleksi tema yang dioptimasikan untuk paparan AMP ditawarkan – membolehkan pembangun web menggunakan rekaan yang cantik dan kemas, disamping pada masa yang sama menawarkan kebolehan membuka web dengan pantas melaluinya.

Sekiranya anda merupakan seorang pembangun, anda boleh menyemak laman AMP Start hari ini, dan menggunakan sumber yang disediakan dalam membangunkan projek-projek anda.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd