Celcom Bakal Memperkenalkan Aplikasi Untuk Pengguna Pelan Pascabayar Hujung Bulan Ini

Diterbitkan pada Mac 8, 2017. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Pada acara pengumuman pertumbuhan pendapatan Celcom, syarikat tersebut juga menjawab pertanyaan tentang aplikasi mudah-alih untuk para pengguna pelan pascabayar Celcom.

Aplikasi mudah-alih tersebut dilihat buat pertama kali beberapa bulan yang lepas, dan hanya boleh dipasang ke dalam peranti-peranti pintar secara manual dengan memuat-turun APK aplikasi tersebut. Ia turut telah disenaraikan pada Google Play Store, tetapi masih dilabelkan sebagai “Unreleased” buat masa ini.

Zalman Aefendy Zainal Abidin, Ketua Pemasaran Celcom Axiata Berhad telah mengesahkan bahawa aplikasi mudah-alih tersebut kini berada di fasa beta terakhir pengujian, dan pelanggan-pelanggan pelan pascabayar berkemungkinan besar boleh menggunakan aplikasi tersebut di hujung bulan Mac 2017 nanti.

Dengan aplikasi tersebut, para pengguna boleh menyemak bil telefon mereka, melihat penggunaan data, dan banyak lagi. Buat masa ini Celcom merupakan satu-satunya telekomunikasi terutama di Malaysia yang masih belum mempunyai sebarang aplikasi mudah-alih untuk pengguna pelan pascabayar mereka.

Komen sekarang

komen

© Amanz / 2021 Kami