Twitter Mula Memberikan Amaran Apabila Ingin Melihat Profil Mengandungi Kandungan Sensitif

Diterbitkan pada Mac 10, 2017. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Tidak seperti YouTube, Facebook dan Instagram, Twitter tidak mempunyai polisi menghalang kandungan yang jatuh ke dalam kategori sensitif. Pengguna bebas memuat naik video mangsa kemalangan menggelupur ketika bertarung dengan sakaratul maut dan gambar lucah menerusi akaun mereka. Ia pastinya menimbulkan kesipuan apabila muncul secara rawak pada susur masa. Lebih-lebih lagi ketika solat Jumaat hari ini.

Twitter ada menyediakan pilihan untuk menapis kandungan ini dari susur masa melalui tetapan Settings and Privacy. Tetapi mereka meningkatkan lagi keselamatan pengguna dengan mula memberikan amaran pada profil pengguna yang dianggap sensitif. Apabila ini berlaku susur masa dan avatar pengguna tidak akan dipaparkan apabila laman profil dibuka. Pengguna perlu menekan butang bersetuju melihat kandungan sebelum ia dipaparkan.

Ini sebuah lagi langkah yang diambil Twitter untuk menjaga sensitiviti pengguna. Sebelum ini mereka mula menghalang akaun telur dari muncul di susur masa dan menghina pengguna secara awanama.

komen


© Amanz / 2022 Kami