MSI Memperkenalkan Papan Induk MSI Z270 Gaming M6 AC

Diterbitkan pada Mac 13, 2017. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

MSI nampaknya agak sibuk kebelakangan ini dengan pengumuman pelbagai jenis papan induk untuk kedua-dua platform cip pemprosesan terbaru dari Intel dan AMD.

Terkini, syarikat teknologi dari Taiwan tersebut baru sahaja memperkenalkan papan induk kelas atasan MSI Z270 Gaming M6 AC untuk CPU Kaby Lake dari Intel.  Papan induk ini sedikit berbeza daripada model-model MSI yang lain kerana ia menggunakan komponen-komponen yang lebih berkualiti dan tahan lasak,

Rekabentuk papan induk Z270 Gaming M6 AC ini turut sedikit berbeza daripada papan induk MSI yang lain. Model ini mempunyai rekaan yang baru pada beberapa komponen, terutamanya port-port I/O dan juga PCIe, yang mempunyai ciri-ciri futuristik dan agresif.

Dari segi ciri-ciri pula, MSI telah memberi papan induk ini pelbagai teknologi yang baru, seperti sokongan penuh untuk storan Intel Optane, yang bakal menjadi teknologi storan terpantas yang akan datang pada masa yang terdekat.

Selain dari itu, papan induk ini juga merupakan papan induk pertama yang akan mendapat sokongan M.2 Shield, sebuah ciri yang akan membantu menyejukkan SSD M.2 yang menggunakan port M.2. Dengan penggunaan M.2 Genie pula, pengguna boleh menggunakan sistem RAID dengan pelbagai jenis SSD, termasuklah gabungan M.2 SATA dan juga SSD PCIe.

Teknologi Mystic Lights MSI disertakan bersama lampu LED daripada Phanteks. Pengguna hanya perlu menyambung lampu tersebut kepada soket lampu LED pada papan induk bagi menukar warna lampu kepada warna kegemaran anda.

Jika anda sedang menyimpan duit untuk membina sebuah komputer gaming yang gempak, papan induk ini mungkin boleh menjadi salah satu komponen yang boleh dipertimbangkan.

komen


© Amanz / 2022 Kami