Media Prima Bakal Melancarkan Platform Podcast Dinamakan “Ais Kacang”

Diterbitkan pada Mac 13, 2017. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Media Prima merupakan salah satu nama yang tidak asing lagi dalam arena media tempatan, dimana mereka mempunyai penawaran di televisyen, radio dan media cetak. Akhir-akhir ini, dengan perkembangan arena digital, pihak Media Prima turut tidak ingin ketinggalan dan RRMP (Rangkaian Radio Media Prima) bakal memperkenalkan sebuah aplikasi khusus tersendiri untuk tujuan podcast.

Podcast merupakan kandungan berbentuk audio yang sering memperbincangkan pelbagai topik berbeza, dan ditawarkan melalui beberapa aplikasi seperti iTunes dan sebagainya. Populariti podcast di Malaysia masih rendah, dan antara syarikat media yang menawarkan kandungan berbentuk podcast adalah BFM.

Pihak Media Prima dilihat akan memperkenalkan aplikasi khusus podcast ini yang akan meliputi kandungan berbahasa Malaysia, Inggeris dan juga Cina. Ia dijangka akan ditawarkan secara percuma, dan akan menawarkan kandungan khusus untuk platform berkenaan.

Selain hanya terhad kepada penawaran kandungan daripada radio mereka, Ais Kacang juga dilihat akan menerima kandungan daripada pihak luar, dan terbuka untuk sesiapa sahaja berminat untuk menyertai platform mereka.

Ais Kacang ini dijangka akan dilancarkan secara rasminya pada 1 April 2017 ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami