Penganalisa Meramalkan Jualan Galaxy S8 Akan Lebih Rendah Berbanding S7 Kerana iPhone 8 Lebih Menarik

Diterbitkan pada Mac 14, 2017. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Di dalam dunia teknologi terdapat penganalisa yang menjadi nujum Pak Belakang. Mereka akan meramalkan reaksi pasaran terhadap model baru peranti-peranti pintar yang bakal dilancarkan. Ming Chi Kuo dari firma KGI adalah antara nujum yang ramalannya mempunyai kebarangkaliam menjadi benar yang tinggi. Beliau meramalkan jualan Samsung Galaxy S8 akan lebih rendah berbanding jualan Galaxy S7.

Ming Chi meramalkan jualan sekitar 40-45 Juta unit sepanjang 2017 berbanding 50 Juta yang dicatatkan S7 pada tahun pertama. Antara faktor jualan berkurangan menurut beliau ialah “S8 tidak mempunyai tarikan jualan yang menarik berbanding model tahun lalu”. Hanya pengguna skrin Infinity Display merupakan perubahan besar pada S8.

Tahun ini iPhone 8/iPhone Edition dipercayai akhirnya menggunakan skrin OLED dan mempunyai sokongan pengecasan tanpa wayar. Jurang perbezaan di antara Galaxy S8 dan iPhone 8 yang semakin kecil ini mungkin akan membuatkan pengguna memilih iPhone. Adakah anda bersetuju dengan ramalan beliau? Sekiranya anda menggunakan peranti Samsung sekarang, adakah perubahan yang kecil di antara S7 dan S8 ini akan membuatkan anda berjinak-jinak dengan iPhone?

komen


© Amanz / 2022 Kami