Swatch Menyaingi Google Dan Apple Dengan Sistem Operasi Jam Tangan Tersendiri

Diterbitkan pada Mac 17, 2017. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Swatch Group AG mengatakan mereka sedang membangunkan sistem operasi alternatif untuk iOS dan Android, dan digunakan pada jam tangan pintar keluaran mereka. Seperti ramai sedia maklum, Swatch merupakan antara jenama jam tangan pintar yang popular di dunia, dan mempunyai pelbagai penawaran dibawah mereka.

Jam jenama Tissot keluaran syarikat berkenaan yang dijangka hadir pada penghujung 2018 kelak dijangka menggunakan sistem operasi berkenaan, yang mana turut boleh berhubung kepada beberapa objek lain. Sistem operasi ini dikatakan akan menggunakan bateri lebih rendah, selain lebih melindungi data pengguna.

Seperti semua sedia maklum, industri jam tangan tersendiri sedang mengalami perubahan dengan pelbagai persaingan daripada jenama elektronik, termasuk Apple, selain penawaran daripada Google. Langkah ini dilihat berbeza dengan LVMH yang baru-baru ini telah memperkenalkan jam tangan TAG Heuer dengan kerjasama Google dan Intel.

Swatch mengatakan langkah mereka akan lebih baik kerana mereka ingin mengatasi masalah bateri pada peranti boleh-pakai. Bulan ini juga, Swatch mengatakan mereka telah membangunkan cip Bluetooth paling kecil di dunia untuk digunakan pada jam tangan dan pelbagai objek dalam rumah.

Pada masa yang sama, Swatch juga terbuka untuk menawarkan sistem operasi mereka kepada pihak ketiga. Ia dikatakan Swatch telah menerima sekitar 100 permohonan untuk informasi berkenaan, dimana separuh daripadanya hadir daripada syarikat kecil dari Silicon Valley yang tidak ingin bergantung kepada Android atau iOS.

komen


© Amanz / 2022 Kami