TM Yang Masih Gagal Mempopularkan HyppMe Menguji Satu Lagi Aplikasi Permesejan Baru

Diterbitkan pada Mac 17, 2017. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Telekom Malaysia sebelum ini telah sedia memperkenalkan aplikasi yang dinamakan sebagai HyppMe. Ia merupakan salah satu aplikasi permesejan tetapi turut hadir dengan sokongan panggilan suara ke talian tetap atau talian mudah-alih menggunakannya.

Walaubagaimanapun, sedikit mendukacitakan kerana Telekom Malaysia tidak mempromosikannya, dan lebih kepada sekadar membuatnya semata-mata tanpa sebarang progress untuknya sehingga kini. Semakan kasar sendiri memperlihatkan mereka menawarkan kemaskini terakhir untuk aplikasi berkenaan pada tahun 2015 yang lepas. Secara kasar pelbagai perkara boleh dibuat melaluinya – termasuk untuk komunikasi dalaman pihak TM, menggunakannya dalam menawarkan sokongan terus kepada pengguna UniFi dan Streamyx, dan pelbagai perkara lain.

TM Next

Apa pun, kini, walaupun mereka masih gagal mempopularkan HyppMe, Telekom Malaysia kini dilihat turut menerbitkan sebuah aplikasi permesejan baru untuk Android dan iOS, dinamakan sebagai TM NExT. Melalui penerangan aplikasi berkenaan, Telekom Malaysia mengatakan ia adalah untuk ahli komuniti TM NExT berkomunikasi melaluinya – tetapi dilihat boleh dimuat-turun dan diakses oleh sesiapa jua dengan nombor telefon mudah-alih.

Percubaan kasar kami memperlihatkan yang mana ia menawarkan ciri yang sama seperti HyppMe – termasuk antaramuka yang kurang menarik pada masa kini. Pelbagai halaman seperti terma dan FAQ yang digunakan oleh aplikasi ini juga adalah sama seperti pada HyppMe.

Ia tidak diketahui apakah tujuan pihak Telekom Malaysia dengan aplikasi TM NExT ini, dan ia menjadi persoalan sama ada pihak Telekom Malaysia akan memasarkan produk ini untuk pengguna umum ataupun hanya komuniti tertentu sahaja. Dan pada masa yang sama, persoalan turut timbul mengenai masa depan HyppMe yang tidak dikemaskini untuk sekian lama.

Muat-Turun TM NExT untuk iOS

komen


© Amanz / 2022 Kami