Qualcomm 205 Membawa Sokongan 4G Untuk Telefon Bimbit

Diterbitkan pada Mac 20, 2017. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Qualcomm sebelum ini telah mengumumkan yang mana mereka akan menggunakan penjenamaan Snapdragon hanya untuk pemprosesan platform berspesifikasi pertengahan dan tinggi sahaja, sebaliknya yang lain akan dikenali dibawah nama Qualcomm Mobile Platform.

Qualcomm 205

Pertama dibawahnya, hari ini pihak Qualcomm telah pun mengumumkan Qualcomm 205 Mobile Platform. Cip pemprosesan ini lebih ditujukan untuk penggunaan peranti seperti telefon bimbit (feature phone) – sekaligus membolehkan telefon bimbit menikmati rangkaian 4G.

Ia juga secara tidak langsung memberikan akses rangkaian berkelajuan tinggi untuk peranti berharga rendah – yang mana sangat diperlukan untuk pengguna dinegara-negara membangun.

Secara tidak langsung, pengguna juga boleh menikmati sokongan seperti VoLTE dan VoWi-Fi dengan menggunakan peranti yang dilengkapi cip Qualcomm 205 ini.

Sokongan lain yang turut disertakan adalah sokongan sistem operasi berasaskan Linux, penstriman video HD, kamera 3-megapixel di belakang dan hadapan, sokongan radio FM, dan integrasi sokongan Adreno GPU.

Kita mungkin akan dapat melihat peranti yang menggunakannya tidak lama lagi.

komen


© Amanz / 2022 Kami