Cari @ Amanz

Sudah hampir sebulan CPU AMD Ryzen 7 dilancarkan di Malaysia, akan tetapi pilihan papan induk khusus untuknya tidaklah begitu banyak. Terkini, MSI baru sahaja memperkenalkan papan induk terbaru mereka untuk cip pemprosesan AMD tersebut, yang dinamakan MSI X370 Krait Gaming.

Papan induk ini merupakan salah satu perkakasan komputer kelas atasan. Ia mempunyai empat slot RAM DDR4 yang mampu menyokong memori sebanyak 64GB, yang boleh di-overclock sehingga 3200MHz. Ia juga mempunyai dua port PCIe 3.0 x16 yang mampu menyokong teknologi multi-GPU CrossFire AMD dan juga SLi NVIDIA.

Peminat-peminat audiophile juga pasti akan meminati papan induk ini kerana ia menggunakan beberapa komponen audio yang berkualiti tinggi, termasuklah cip audio yang mempunyai Signal-to-Noise Ratio (SNR) yang baik. Ini digabungkan dengan perisian NAHIMIC 2 yang akan meningkatkan kualiti audio anda, tidak kiralah anda sedang mendengar lagu ataupun bermain permainan video.

Selain daripada itu, papan induk ini juga mempunyai port USB yang boleh digunakan khas untuk headset realiti maya seperti Oculus Rift dan HTC Vive. Bagi pembina PC yang pentingkan rupa-bentuk, papan induk X370 Krait Gaming ini mempunyai corak hitam dan putih yang mengancam yang dipadankan dengan lampu LED berwarna putih.

Buat masa ini, ia masih belum diketahui sama ada papan induk ini sudah memasuki pasaran Malaysia, tetapi jika komputer riba MSI edisi terhad Camo Squad ada dijual disini, kami pasti ia akan hadir tidak lama lagi.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd