ASUS Memperkenalkan Kad Grafik ROG Poseidon GTX 1080 Ti Dengan Sistem Penyejukan Hibrid Udara Dan Cecair

Diterbitkan pada Apr 3, 2017. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Sistem penyejukan komputer khas mendapat nafas baru kebelakangan ini, kerana ia bukan sahaja memperbaiki tahap penyejukan CPU dan GPU komputer anda, malah ia juga menambahkan nilai estetik binaan, menjadikannya sangat lawa.

Terkini, ASUS baru sahaja ,mengumumkan kad grafik terbarunya berdasarkan model NVIDIA GTX 1080 Ti: ASUS ROG Poseidon GTX 1080 Ti. Kad grafik ini menggunakan teknologi penyejukan DirectCU H20 terbarunya yang menggabungkan konsep penyejukan udara dan juga cecair untuk memberikan pengguna pilihan.

Kad grafik ROG Poseidon ini menggunakan 2.5 (3) slot pengembangan di belakang cangkerang komputer, dan menggunakan kipas Dual Wing Blade baru yang mempunyai pengesahan kalis air IP5X.

Menurut ASUS, penggunaan DirectCUII H20 ini juga membolehkan kad grafik GTX 1080 Ti ini disejukkan dengan lebih berkesan kerana paip-paip habanya bukan sahaja melalui GPU, tetapi juga VRM, VRAM dan komponen-komponen yang lain.

Penyejuk DIrectCUII H20 ini dikatakan boleh mengalirkan haba sebanyak 40 peratus lebih baik, dan 20% lebih banyak air dari sebelum ini. Blok air kad ROG Poseidon ini juga menggunakan block aluminum dengan pemuat paip G 1/4 inci yang digunakan oleh banyak pembuat penyejuk komputer hari ini.

ASUS juga berkata bahawa penyejuk hibrid ini mampu menyejukkan kad grafik GTX 1080 Ti tersebut di bawah 50 Celcius apabila menggunakan penyejuk cecair, manakala penyejuk udaranya pula mampu mengekalkan suhu kad tersebut di bawah 70 Celcius dengan bebanan penuh.

Buat masa ini, butiran lanjut seperti kelajuan GPU ASUS ROG Poseidon GTX 1080 Ti, tarikh dan harga kad tersebut masih belum diumumkan, Ada kemungkinan besar semuanya akan diumumkan oleh ASUS pada acara Computex di Taipei nanti, tapi apa yang pasti, anda mungkin perlu menjual harta peninggalan anda untuk mampu memiliki kad grafik ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami