Carian
ZOTAC GTX 1080 Ti PGF – Kad Grafik Berkuasa Tinggi Dengan Lampu Berseri
April 12, 2017 Nazrin

ZOTAC baru sahaja mengumumkan kehadiran kad grafik GTX 1080 Ti Amp! Up dan Amp! Extreme mereka minggu lepas, dan kini, nampaknya syarikat pembuat komponen komputer tersebut baru sahaja mengumumkan siri kad grafik berdasarkan NVIDIA GTX 1080 Ti terbaru mereka – ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti PGF.

Kad grafik ini terdiri daripada dua kad, iaitu ZOTAC GTX 1080 Ti PGF dan juga ZOTAC GTX 1080 Ti PGF OC Extreme. Kedua-dua kad ini menggunakan penyejuk dengan tiga kipas, dan juga blok aluminum bersirip yang akan mengambil tempat tiga slot pengembangan di belakang cangkerang komputer.

Kedua-dua kad ini di-overclock dengan kelajuan yang lebih tinggi daripada kad versi Founders Edition, dimana kad grafik GTX 1080 Ti PGF diberi kelajuan asas 1569MHz dengan Boost Clock 1683MHz, manakala kad GTX 1080 Ti PGF OC Extreme pula mempunyai kelajuan asas 1620MHz dengan Boost Clock 1730MHz.

Yang menariknya mengenai kad grafik siri PGF ini, mereka hadir dengan sokongan lampu LED yang menerangi kipas dan juga cangkerang penyejuk. Disamping itu, bakal pembeli juga boleh memilih sama ada mereka mahukan plat belakang kad yang mempunyai lampu LED ataupun tidak. Buat masa ini, ZOTAC masih lagi belum memberitahu sama ada lampu-lampu pada kad grafik ini adalah lampu LED RGB ataupun tidak.

Sayang sekali, walaupun kad grafik ZOTAC GTX 1080 Ti Amp! Up dan Amp! Extreme sudah sampai di pasaran Malaysia, nampaknya kad siri PGF ini hanya akan dijual di negara China buat masa ini.

Komen