Carian
Ubahsuai Rupa-bentuk Komputer Anda Dengan Cooler Master MasterCase Maker 5t
April 13, 2017 Nazrin

Kerangka komputer senantiasa menjadi benda pertama yang dilihat oleh sesiapa apabila anda membina sistem komputer anda sendiri. Kerangka yang menarik boleh menjadi titik permulaan perbualan orang ramai, walaupun komponen dalaman tidak semestinya yang paling berkuasa.

Cooler Master baru sahaja mengumumkan bahawa cangkerang PC terbaru mereka, Cooler Master MasterCase Maker 5t kini boleh dibeli di kedai-kedai komputer di Malaysia. Cangkerang MasterCase Maker 5t ini mempunyai rekaan yang dikemaskini dan dinaik-taraf daripada cangkerang pendahulunya.

Dari segi rekaan, cangkerang MasterCase Maker 5t ini masih berwarna hitam, tetapi ia hadir dengan calitan merah di beberapa bahagian cangkerang tersebut, termasuklah di bahagian tepi, casis dalaman dan sebagainya.

Sistem modular FreeForm Cooler Master membolehkan anda membuka hampir kesemua bahagian cangkerang MasterCase Maker 5t ini, dan anda boleh menggunakan bahagian-bahagian yang anda perlukan, dan disamping itu, anda juga boleh mengubahsuai bahagian-bahagian tersebut untuk menepati citarasa anda.

Selain dari itu, cangkerang ini juga hadir dengan pengawal kelajuan kipas dan kecerahan lampu LED, dan juga side panel yang menggunakan tempered glass di kedua-dua belah cangkerang tersebut, dan ini membolehkan anda mengagumi binaan dalaman komputer anda.

Menurut Cooler Master, cangkerang Cooler Master MasterCase Maker 5t kini dijual di kedai-kedai perkakasan komputer di Malaysia untuk harga RM999. Jika anda berminat untuk membina sistem komputer yang boleh diubahsuai sesuka hati, cangkerang ini mungkin sesuai dengan kehendak anda.

Komen