Cari @ Amanz

Tesco merupakan salah satu penyedia yang terawal di Malaysia yang mula menawarkan pembelian barangan runcit secara atas-talian, dan menghantarnya terus kepada para pengguna di rumah. Sejak daripada memperkenalkan perkhidmatan berkenaan, Tesco telah menjana sekitar RM179 jualan secara atas-talian sahaja.

Berkongsi lanjut mengenainya, wakil Tesco Malaysia berkongsi dengan TheStar, mengatakan mereka menyasarkan jualan barangan runcit terus meningkat pada 2017 ini. Perkara ini selari dengan jangkaan pengingkatan jualan atas-talian di Malaysia yang dikatakan akan meningkat 18% pada 2017 ini.

HappyFresh Tesco

Arena penjualan barangan runcit atas-talian sendiri melihat perkembangan sihat sejak kebelakangan ini. Seperti ramai sedia maklum, terdapat beberapa syarikat yang memfokuskan kepada arena ini, termasuk Lazada sendiri yang telah mengambil-alih Redmart dalam usaha memperluaskan arena berkenaan. Tesco sendiri pernah membuat pelaburan pada Lazada sebelum ini, selain turut bekerjasama dengan HappyFresh untuk mempercepatkan penghantaran barangan runcit kepada pengguna di rumah.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd